Muutostyöilmoitus

OSAKASREMONTEISSA HUOMIOITAVAA/ TOIMENPITEITÄ VARTEN: 
 
Muutostyöhakemukset pitää toimittaa Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:lle toimenpiteistä riippuen vähintään pari viikkoa ennen remontin aloittamista. 
Osakasremonteissa hankkeesta riippuen voi käsittelyaika olla huomattavasti pidempikin, jos hanke käsitellään taloyhtiön hallituksessa ja / tai hanke vaatii rakennusluvan hakemista. 
Osakasremonteissa tulee noudattaa ehdottomasti rakennusmääräyksiä, hyvää rakennustapaa ja niihin liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia. 
 
Asbestilaki ja Asbestikartoitus: 
Vuonna 2016 alusta tulivat voimaan uusi asbestilaki ja asbestiasetus. Suomessa on käytetty rakennusmateriaaleissa asbestia ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa. 
Asbestipurkutyöt tulee tehdä valtioneuvoston asetuksen 798/2015 mukaisesti. 
 
Märkätilaremonteissa noudatettavat toimenpiteet: 
Märkätilaremonteissa tulee noudattaa Rakentamismääräyskokoelma C 2(RakMK C 2) / Rakentamismääräyskokoelma D1 määräyksiä ja hyvää rakennustapaa sekä niihin liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia (RIL 107-2000) / (RT 84-11093) / (sisäryl 2013). 
 
Keittiöremonteissa noudatettavat toimenpiteet: 
Keittiöremonteissa tulee noudattaa Rakentamismääräyskokoelma D1 määräyksiä ja hyvää rakennustapaa sekä niihin liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia (RIL 107-2000) / (RT 84-11093) / (sisäryl 2013). 
 
Wc-tilat/ Kodinhoitohuone (kuivat tilat): 
Wc-tilat ja kodinhoitohuone (kuivat tilat) tulee noudattaa Rakentamismääräyskokoelma D1 määräyksiä ja hyvää rakennustapaa sekä niihin liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia (RIL 107-2000) / (RT 84-11093) / (sisäryl 2013). 
 
Lattiakaivot ja korokerenkaat: 
Lattiakaivojen/korokerenkaiden uusimisissa ja liittämisissä tulee noudattaa Rakentamismääräyskokoelma D1 määräyksiä ja hyvää rakennustapaa sekä niihin liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia (RIL 107-2000) / (RT 84-11093) / (sisäryl 2013). Tämän lisäksi tulee huomioida vedeneristysvalmistajan ohjeistus kaivoon liittymisestä sekä huomioida pinnoitettujen/ sukitettujen viemärien pinnoittajien ohjeistusta liittymisestä pinnoitettuihin / sukitettuihin viemäreihin. 
 
Sähköasennukset ja käyttöönottotarkastus: 
Sähköasennusten on täytettävä EMC-vaatimukset. Käyttöönottotarkastuspöytäkirja on tehtävä Standardin SFS 6000-6 mukaisesti. Sähköasennuksista on toimitettava käyttöönoton tarkastuspöytäkirja Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:lle. 
 
Vesikalusteet: 
Taloyhtiöt voivat asettaa vaatimuksia vesikalusteille tai keittiöliitännöille (alkuperäistä vastaaviksi). Vesikalusteiden on oltava määräysten mukaisia ja sopivia Suomen käyttöverkoston normeihin. Vesikalusteiden/ kytkentäpuolen tulee olla Suomessa tyyppihyväksytty tuote esim. ääniominaisuudet ja paineenkestävyys on testattu ja ne ovat saaneet STF-merkinnän ja kuuluu ääniluokkaan 1. 

 

Huomioitavaksi muutostyön tekijälle: uuden asbestilain takia purkutyötä ei saa aloittaa ennen ao. luvan saamista. Voi edellyttää kartoituksen tekemistä. 

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää